O le uiga o le itu fa'aleagaga ua atiina ae ma faalauteleina i le aluga o taimi, ma eseese faamatalaga e mafai ona maua faatasi ma isi.

I le masani ai, o le faaleagaga e faatatau i se faagasologa faalelotu o le toe faatulagaina lea e "faamoemoe e toe maua ai le foliga muamua o le tagata", e taulai atu i le "Atusa o le Atua" e pei ona faaalia e tagata faavae ma tusitusiga paia o tapuaiga o le lalolagi. O le faaupuga na faʻaaogaina i le amataga o le Faakerisiano e faʻatatau i se olaga e agai atu i le Agaga Paia ma faʻalauteleina i le e Late Vaitau Tutotonu o aofia ai mafaufauga o le olaga.

I ona po nei, o le faaupuga e lua ua salalau atu i isi aganuu faʻalotu ma faʻalauteleina e vaʻai i se lautele o le poto masani, e aofia ai le tele o tu ma aga masani ma agaifanua faʻalelotu. O faʻaaogaga faʻaonaponei e masani ona faʻaalia i se mea faʻapitoa o se vaega paia ma "uiga sili ona loloto ma uiga e ola ai tagata," e masani lava i se faʻavae e ese mai i faʻalapotopotoga faʻatulagaina faʻatulagaina, e pei o se talitonuga i se mea ofoofogia (i tala atu o mea e iloa ma iloagofie) malo, tuputupu ae patino, o se sailiga mo se uiga taua pe paia, mea faalelotu, po o se feiloaiga ma le "lava i totonu" o le tagata lava ia.